Sunday, November 6, 2011

Koleksi Kami...

Nie je yg tinggal dlm smpanan aku..ader yg hilang, aku jual sbg majalah lama..& kawan pinjam x reti nak pulangkan...Bagi aku lambat pulang x per..aku x kisah asalkan x wat rete sndiri udah la.

Nie je novel2 yg tinggal..

Sejak kenal huruf, kami adik bradik mmg minat mbaca. Abah adalah org yg btanggungjwp dlm menerapkan minat nie dlm diri kami & x penah lokek dlm mbeli bahan2 bacaan utk kami.

Cume sejak dah brumah pagar nie je minat aku yg satu nie kurang mndpt smbutan 100% dr Mr Asben. Mungkin salah satu sbb dia x baper nak bg support sbb satu perangai hudus aku yg x reti mengemas & nak susun elok2. Tgk je la gambo2 kat bwh nie...

Majalah2 yg di smpan dlm box

Separuh lg dlm kotak DHL
Nie la kotak DHL yg dok tersadai kat tepi peti ais umah aku

Bwah meja solek aku

Ada lg satu kotak kat atas almari..yg mana satu yea...

Sbb aper? Sbb aku blm jumpe lg rak yg aku bkenan utk di beli utk menyimpan koleksi2 aku nie. Tu Mr asben blm tgk lg yg kat umah mak bapak aku..Tgk je la gambo2 kat bwh nie..Sekali pndang aku rasa menyemak jer...2-3 kali pndang rasa mcm nak bakar jer...

Kat blkg pintu tgh umah
rak yg di buat spesel utk letak semua nie

Nie ader lg satu rak

Buku2 budus mcm nie yg dia org baca??Aku pon tmpang sekaki gak...

Itu yg korang nmpak..yg korang x nmpak,sengaje aku x amik gambo..malu ar..sbb aper? Terselit satu kat celah sofa, yg bersepah kat bwh meja kopi..yg tercampak 2-3 buku2 budus tu atas rak TV..Bersepah2...klau duit aku dah lama kutip masuk tabung.

Jgn kata ak yg pandai tahap SPM nie jer....Adik aku..Schenna yg Master tu pon baca buku2 budus nie..Chad pon sama gak...Ampeh tol adik2 & adik ipar aku tu...

Monday, April 18, 2011

Yg aku sayang...

Brg2 nie ader yg aku beli & jarang guna, yg x pkai langsung pon ader..tp ader gak yg aku dpt free & souvenir dr org lain. Ader yg aku pkai selalu, jarang pkai & simpan je..Tak baik tau buang pemberian org nie.

adik aku Schenna beli kat Korea

Nie kulit kambing biri2 tau...

1 for me & 1 for hubby tp aku rembat dua2..hehe.. "I luv U"

pkai masa2 tertentu je..

bekas hantaran masa adik aku Schenna kawen..hehe..nie jer yg aku dpt kecek dr dia.

x melekat kat rmbut,simpan je..

from Abuzar - Mumbai, India

aku pling suke guna dompet nie klau x bwk handbag. Leh isi I/C, license, duit & h/phone. Simple jer..

beli kat Voir & dah lama x pkai.

beli masa zaman bujang & jarang pkai. Mahal plak tu..

Nie pun dompet kulit tp x pasti kulit aper. Hadiah dr Abg Ngah aku (1991) yg keje doktor kat Brunei.

scarfs nie jrg pkai sbb rasa sakit kat blakang tinga..

yg kaler peach & hijau tu aku dpt masa beli Estee Lauder above RM350. Mr hubby slalu gune beg hijau tu wat isi baju dia bile blik kg. Yg kecik kaler pink tu aku kecek dr adik aku Schenna. aku tgk byk sgt make-up bag Clinique, so mintak satu la..

Anting anting

Tak pkai lipsticks aku x kisah, x pkai blusher ader aku kisah?? Tp klau x pkai anting2 rasa mcm kosong je kuar umah.

My 1st anting2
Mak belikan utk aku masa standard 6 utk pkai masa hari raya posa.

Beli kat : Larut Supermarket, Taiping (ader lg ke s/market tu yer?)
Kaler : Pink gitu & jurai2 di match kan dgn baju raya yg kaler kuning ala2 anak raja & kasut tumit kaler putih (nmpak sgt x pndai bgaya kan)
Tahun : 1992

x tau la kat mana dah ilang kan..

Anting2 yg seterusnyer....

Byk yg dah ilang sbb x pndai jaga , murah & x berkualiti. Masa tu asal cantik & murah main beli jer..last2 ader yg ilang & rosak. Klau dah rosak tu x reti2 lg nak simpan dlm bakul sampah? Tp seingt aku masa sek.men yg glamer & top masa tu anting2 silver & bulat pastu btindik la 2-3 lubang tmasuk la aku. Tp ader gak yg aku masih simpan..syg plak nak buang.

masih elok tp aku dah x pkai..simpan je la...

Yg masih di pakai hingga ke hari ni..

Abuzar's souvenir from Mumbai, India

yg pling aku syg & suke pkai,adik aku Schenna beli kat Korea

rasa2nye nie yg pling mahal aku beli kat MJ (RM49.90)

beli kat catalogue

aku jrang pkai gie keje sbb berat sgt. Asik kene tnya ngan Abg Fesal & Abg Mail je.."x berat ke?" huk huk..mmg berat pon

hdiah valentine's day dr Mr Lee Yau Meng - golfers cum students from Korea (2001)

Tp yg korang x tau aku x der langsung anting2 emas.Bukan x mampu beli tp klau beli pon aku mmg x pkai.

Friday, April 15, 2011

Introduce my new blog...

Grata....

Introduce my another blog yg di beri nama "Dura Mollia". Blog nie hnya utk aper yg aku sayang, simpan & suka je. So...nantikan kemunculan sulung aku nanti...